Klädkoder mer på ont än gott

Krönika av Peter Johansson

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Katrineholms-Kuriren med journalistik.

Det finns ju de som tycker att man inte kan gå klädd hur som helst. Visst, det kanske inte är passande att gå omkring på golfbanan iförd badbyxor och bar överkropp – även om det finns banor där det faktiskt förekommer.

Men klädkoder hit och dit är ju skit egentligen. Själv har man ju drabbats av grupptrycksmentaliteten då och då genom att tjata till sig vissa klädplagg i yngre år. Men någon modesnobb har jag aldrig varit precis. Snarare tvärtom.

För en tid sedan blev jag däckad i någonting influensaliknande och fick inta ryggläge i några dagar.

Men när läsk- och juiceförrådet var slut – ja, vattnet gick faktiskt inte dricka i Eskilstuna den här veckan på grund av för hög bakteriehalt – så var jag tvungen att lämna den goa värmen i tv-soffan.

Trött, frusen och törstig hade jag ingen lust att dra på mig jeans, tröja, strumpor, skor och jacka. Jag ville helst dra på mig en stor morronrock, ett tjockt täcke samt flip-flops för att gå runt knuten till min kvartersbutik.

Men av ren självbevarelsedrift gjorde jag inte det. Misstänker starkt att blåljusen skulle börja snurra redan efter ett par meters promenad på trottoaren ...

Läs mer om dessa ämnen

Krönika