Anders Göransson.

Hungrig journalist är ingen bra skribent

Krönika

Det sägs att hungriga vargar jagar bäst. Jag är inte lika övertygad om att hungriga journalister är bra skribenter. Inte efter den där felskrivningen för så länge sen, men som har längre preskriptionstid än mord.

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Katrineholms-Kuriren med journalistik.

Det var dessutom på koppartrådens tid, långt före mobilernas autokorr så den ursäkten var inte ens uppfunnen. Den här gången kan inte heller stackars Tryckfels-Nisse beskyllas.

Det var just strax före jul och bland glitter, glögg, granar och paket skulle det skrivas något mer allvarligt och eftertänksamt som en motvikt inför helgen. Det blev en spalt om Guds befallningar till Moses.

Alltså de tio budorden. Men nu var det som sagt jul, kanske lite stressigt eller så hade skribenten bara tankarna på någon helt annan plats än tangentbordet. Därför stod det "Första julbordet: Du skall inga andra gudar ha jämte mig". Men det var inte bara där, läsaren fick ta del av inte mindre än tio julbord.

Läs mer om dessa ämnen

Krönika