Skådespelaren Sissela Kyle är tillbaka igen i rollen som Dagmar Friman i "Fröken Frimans krig". Premiär på juldagen med Katrineholms-Kurirens chefredaktör som given tittare.

Gemenskapen med familj, släkt och vänner är det viktigaste – inte alla julklappar

Chefredaktörens krönika

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Katrineholms-Kuriren med journalistik.

"Jag önskar mig en hund, en mellanstor, som min systers. Det är en dvärgschnauzer. Gärna en grå".

Det här berättade Emilia, 10, för mig och lämnade också med en teckning på drömhunden när vi på skyltsöndagen bjöd den som ville att komma till Katrineholms-Kuriren och berätta om sina önskningar genom en teckning.

Alvins teckning berättar att han vill ha grejer med barnfavoriterna Babblarna, Princess vill ha ett smink- och frisyrhuvud, Julia önskar sig en trumpet och en sittvagn att köra sina dockor i.

Önskningarna inför jul är många och det där med julklappar är det som stressar många. Så här da´n före da´n är fortfarande julhandeln igång och fortsätter att fylla på affärernas kassalådor. Inför årets jul uppskattade svenskarna i en undersökning från Postnord att de skulle köpa julklappar för sammanlagt 20 miljarder kronor och var tredje julklappsinköp skulle skötas på nätet. Sannolikt är vi många som i dag sitter och bekymrar oss över julklappar som fastnat antingen i cyberrymden eller på något ompackningslager alltför många mil bort från tomtens julklappssäck.

Men även om jag hoppas att Emilia får hunden som hon önskar sig så kanske vi oroar oss i onödan över det här med julklapparna, för när Sveriges seniorer, dit alla som är över 55 år räknas, får berätta om sina tankar inför jul är det gemenskapen med familj, släkt och vänner som är det viktigaste. Inte alla julklappar. Julmat och julmusik är också det som enligt en undersökning med seniorer är det som skapar julstämning. Och lägger vi till en välfylld jultidning, med ett innehåll som räcker hela julhelgen, och en nyhetsrapportering här på kkuriren.se som uppdateras dygnet runt, så borde vi bidra till en så god jul som det bara går.

Under hela 2017 har vi uppmärksammat Katrineholms-Kurirens 100-årsjubileum och i dag passar vi på att göra en tillbakablick i gångna års tidningar som producerats till jul. Precis som i dag ser vi att hårda nyheter då varvats med rapporter om julhandelsrekord, alltför friskt flödande julsprit och något gulligt juledjur. Pyssel och distraktion har också länge varit viktigt i en jultidning och förutom det vanliga lördagskrysset bjussar vi i dag på ett extra julkryss över ett helt uppslag i papperstidningen. (Här på webben hittar du också en massa kryss att förströ dig med).

För att veta när det är dags att pricka in Kalle och hans vänner i tv-rutan får du hela helgens tv-tablåer, samt ett uppslag med extra information om julens bästa tv. För egen del missar jag inte den fjärde säsongen av Fröken Frimans krig, som startar på juldagen. Serien om klass- och kvinnokamp som utspelar sig i början av 1900-talet – bara något tiotal år innan Knut Hellberg grundade Katrineholms-Kuriren.

På tisdag kommer en ny papperstidning i lådan och e-tidning här på webben. Då är julhelgen över. Tills dess får du spana in hur tidningens medarbetares jul kommer att te sig längst upp på sidorna i dagens pappers- och e-tidning. Vem är det som inleder julaftonsmorgonen med en smörgås med nygriljerad skinka? Vem låter Tommy Körberg sjunga in julen? Och vem ser julen som en regnbåge: saffransgul, midnattsblå, brysselkålsgrön, hjärteröd, orange som en blodapelsin samt mörk och sömnig violett?

God jul från oss alla på Katrineholms-Kuriren.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-Kuriren100 årJulKrönika
Relaterat