Stina Järperud Foto:

Ett mellanår med sol skulle sitta fint

Krönika av Stina Järperud

För ett år sedan stod jag med en kofot i näven och rev väggar i ett hus som vi precis fått nycklarna till.

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Katrineholms-Kuriren med journalistik.

Varje minut var värdefull när hela kåken skulle fräschas upp på exakt 128 dagar innan det var dags att flytta in. Vi hann nästan. De smågrejer som inte hanns med där och då, är fortfarande inte fixade. Som att vi inte har någon lucka på diskmaskinen eller att det saknas några klinkerplattor i hallen.

De flesta känner säkert igen sig. Det går att köra på i ett högt tempo ett tag, men sen kommer en tid där man behöver hämta andan. Som tur är går det alldeles utmärkt att leva utan lister kring ytterdörren under tiden. Lampor i trappan känns också överflödiga, när man väl lärt sig var man ska sätta fötterna.

Jag hoppas att 2018 blir ett mellanår med lite lugn och ro, blandat med lite lagom stora projekt. Om vädergudarna kunde bjussa på lite sol och värme i sommar så vore det toppen. Men innan dess är det dags för riktig vinter, med ett rejält fluffigt snötäcke.

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmKrönika
Relaterat