En semla är en semla är en semla är...

Krönika av Carina Wising

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Katrineholms-Kuriren med journalistik.

När upphör en semla att vara en semla? Är det i samma ögonblick som nutellan spritsas ner i bullen? När räkorna placeras under locket?

Det tycks som om alla nya varianter har sin plats. Samtidigt är det roligt att vi accepterar total oreda kring vissa traditioner medan den som vill ändra i "Kalle Ankas julafton" eller ta chipsen från Mellokvällarna riskerar att rullas i tjära och fjädrar.

Ät du den semla som du vill ha. Om du behöver försvara eller förklara ditt val och vill göra det med stil kommer här några argument:

"En inställd semla är också en semla"* (för LCHF:aren)

"Alla dessa semlor som kom och gick, inte visste jag att de var livet"** (för den vemodige som inte kan sluta frossa)

"För jag ska semla hela natten, semla hela dan, semla hela natten, semla slag på halva stan"*** (för schlagernörden som inte ser någon övre semmelgräns)

"Semlor vincit omnia"**** (för den högtravande på friarstråt)

"You had me at semlan"***** (för romantikern som inser att vägen till någons hjärta går via magen)

(Originalen, utan ett spår av gluten, har skrivits/deklamerats/sjungits av Ulf Lundell*, Stig Johansson**, Attack***, Vergilius ****, samt Renée Zellweger i filmen "Jerry Maguire"*****)

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

BakverkKrönikaMatMusik
Relaterat