Bordsalmanackan står sig även 2018

Krönika av Rosel Jern

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Katrineholms-Kuriren med journalistik.

"Att vara medveten om att man inte känner till fakta är ett stort steg mot kunskap", det är tänkespråket för den här veckan. Den bordsalmanacka jag alltid har framför mig på jobbet levererar ett sådant för årets alla 52 veckor. De insiktsfulla tankarna, väl värda att påminna om 2018, är formulerade av den brittiska 1800-talspolitikern Benjamin Disraeli, född 1804 i London.

En annan statsman, Winston Churchill, som tog sig an Storbritanniens utmaningar på 1900-talet, har enligt almanackan lämnat följande klarsynta uppmaning: "Om du går igenom ett helvete, fortsätt för allt i världen att gå." Klokskap med ett stänk av torr brittisk humor. Lysande formulering enligt min mening.

Jag gillar min bordsalmanacka som, utöver sina vishetsrader, är ett utmärkt arbetsredskap när det gäller att snabbt kunna överblicka datum och klockslag som ska bokas in. Varje år får vi förfrågan av arbetsgivaren om vi behöver en sådan pappersprodukt, vi har ju våra mobiler. Vi är dock åtskilliga som fortsätter tycka att denna lilla tingest är det bästa påfundet för planering. Blädderbar och överskådlig. En hel vecka i ett ögonkast.

Läs mer om dessa ämnen

Krönika