Foto:

Årets upptäckt är den lilla lilla pilen i bilen

Krönika av Carina Bergius

Festernas fest är över för den här gången. Obeliskerna på honnörsbordet har smält och kronprinsessan Victoria har hängt in sin isblå klänning i garderoben.

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Katrineholms-Kuriren med journalistik.

Betydelsefulla insatser inom vetenskapen har prisats. Den här gången fick forskare ta emot medalj bland annat för upptäckten av gravitationsvågor och för upptäckten av den biologiska klocka som växter och djur använder för att styra dygnsrytmen.

Själv har jag gjort helt andra upptäckter i år, tack vare ett inlägg av skådespelerskan Ellen Bergströms i sociala medier.

Hur många gånger har jag inte kört in på macken, stannat bilen och tvingats gå ut och titta på vilken sida tanklocket sitter? För det är ju inte så att jag kommer ihåg en sådan enkel sak från gång till gång. Det är ju heller inte så att jag kör samma bil hela tiden.

Nu är den tiden förbi.

För faktum är att det på många bilar sitter en liten pil vid bränslelampan på instrumentbrädan. Och den pilen symboliserar vilken sida på bilen som tanklocket sitter på.

Det kallar jag årets upptäckt och det duger bra åt mig.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmBilarKrönikaTrafik
Relaterat