Äckligt värre på tågtoaletten

Go'morron
annons

I mina krönikor brukar vilja locka fram ett skratt. Det är så jag vill att en dag ska börja men denna kommer att vara ett undantag.

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Katrineholms-Kuriren med journalistik.

Förra veckan var jag på en tur till Spanien-Frankrike för bildjournalistträff i en ort som heter Perpignan. Staden ligger i södra Frankrike och därför flög vi till Barcelona.

För att resa vidare till Perpignan krävs tågåkande med två olika tåg. Ett av dessa var ett fullproppat lokaltåg till Barcelona sans, nästa tåg var TGV snabbtåg, en upplevelse med 300 kilometer i timmens fart.

Dessa tåg var rena och fina trots många resenärer och fullproppade tåg.

Men hemresan i Sverige bjöd på en oangenäm överraskning, ett av de vidrigaste tåg jag åkt med. Färden skulle gå mellan Kastrup och Växjö.

Flygresan tog sin tid och lusten för en flygplanstoalett var inte stor utan jag tänkte, "det blir tågets toalett". Aj, vad jag gjorde bort mig.

Halva tåget flöt av vatten på golvet och stanken på "muggen" var värre än värst, så det blev till att hålla sig. Notabelt är att nästan alla toaletter utom en var avstängda.

Det jag undrar över är? Har folk det likadant hemma och tänker man inte på den stackars städpersonalen?

Läs också

( 7 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmKrönikaResorTåg
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka