Under onsdagskvällen bjöd Leader Södermanland in 24 föreningar och företag som har idéer om hur framtidens landsbygd kan utvecklas. Arrangemanget hölls på Munktell science park i Eskilstuna.

Under kvällen fick deltagarna diskutera, utveckla och finslipa sin idé tillsammans med övriga deltagare för att därefter förbereda en presentation på tre minuter. Idéerna bedömdes av en jury.

Sju idéer belönades med 50.000 kronor vardera. Bland dem fanns ett Vingåkersföretag och en Vingåkersförening.

Staffan Jonsson som driver VYTAB AB prisades för sin idé med en industrivecka för ungdomar i Vingåker. Idén handlar om att företag får presentera sim verksamhet för ungdomar för att få dem att intressera sig för ortens företag och i förlängningen välja utbildningar som gör att man kan stanna på orten och utvecklas i de lokala företagen.

Johannah Ström från Vingåkers ryttarförening prisas för sin idé För varje unge - Vingåker. Målgruppen är barn och ungdomar som mår dåligt på ett eller annat sätt. Idén går ut på att dessa barn och ungdomar genom terapiliknande möten, samtalsgrupper eller tematräffar i stallet får träffa utbildad personal från lämplig instans.