Han har tidigare deltagit i flera jurybedömda utställningar. Men när David Midbjer ställer ut sin fotokonst på Sultans konditori blir det hans första separatutställning.

David Midbjer är uppvuxen i Vingåker och blev ungdomskulturstipendiat år 2010. Sedan dess har han studerat i Lund och är nu bosatt i Eslöv.

– Det känns bra att få ställa ut i Vingåker och kunna visa vad stipendiet lett till, säger han.

Utställningen, som fått namnet "Stillsamhet" består av några olika teman.

– Jag ville visa upp hela min bredd, som jag inte kunnat göra vid de jurybedömda utställningarna. Min fotostil är stillsam ödslighet, förklarar han.

De flesta av David Midbjers motiv är hämtade från naturen.

– Jag tycker om att vara mycket i naturen. Jag fastnar för sånt som man inte vanligtvis avbildar. Jag försöker hitta intressanta linjer och vinklar, förklarar han.

En del motiv är också hämtade ur gamla övergivna industrimiljöer.

– Sedan är det även lite av det senaste jag hållit på med, när jag fokuserat på trädstammar och lavar, berättar han.

Hans fascination för naturmotiv hänger också samman med flyktigheten i naturen.

– Om du gör porträtt kan du boka en ny tid och göra om det, och återskapa samma förutsättningar. Men i naturen har du kanske bara fem minuter på dig. Om du inte sätter bilden som du vill ha, så kanske inte möjligheten kommer tillbaka, säger han.

Utställningen på Sultans har vernissage på lördag, den 9 november. Då finns konstnären också på plats. Utställningen pågår sedan fram till den 6 december.