– Vi har sett att det står i reportagen att vi inte har svarat på frågor. Men det tycker jag är fel. Vi har ju faktiskt valt att inte delta, säger Hans Averheim i Vingåkerspartiet VTL.

Anledningarna till det är flera.

En anledning är att partiet bara verkar lokalt. De har inga representanter i varken riksdag eller landsting.

– Det är många frågor på landstings- och rikspolitisk nivå och vi kände att vi inte kan svara på dem. Så då backade vi på allt, säger Hans Averheim.

Han reagerar också på valsajtens namn.

– Det finns ingen politiker som kan lova något för den 9 september. Lova kan man inte göra förrän man sitter i majoritet. Men i dagsläget kan ingen politiker och inget parti lova något. Det är en annan sak att säga att man ska jobba för en sak, säger Hans Averheim.

Marie Hillblom, chefredaktör på Katrineholms-Kuriren, tycker att det är synd att Vingåkerspartiet VTL valt att inte medverka.

– Vår vilja är att alla medborgare lättare ska få svar på de frågor som de tycker är valets viktigaste, säger hon.

På valsajten #kandulova finns 24 frågor som Vingåkersborna har ställt. Frågorna handlar bland annat om politikerna kan lova att Högsjö skola inom en snar framtid kommer att få samma utbud av lekredskap som övriga skolor i Vingåker har? Eller om de kan lova att det blir cykelväg mellan Spånga och Vingåker?