Amal Jasm som driver kiosk- och spelbutik i anrika stationshuset i Vingåker utvidgade sin verksamhet för snart två år sedan då hon tog över gymmet med träningsapparater och fria vikter i den gamla bowlinghallen.
Amal Jasm och hennes söner satsar på gymmet och har en profil som inte minst tilltalar yngre som tränar, men som i hög grad också passar alla, betonar hon.
– Vi försöker utvecklas hela tiden och det går framåt. Vi satsar på att ta in nya maskiner och fler är på gång, säger Amal Jasm.
– Vi måste hänga med på nya trender även om det är en liten kommun.
Med många yngre är det inte de instruktörsledda passen som drar i första hand, konstaterar hon.
– Många vill köra ensamma och vill ha fria vikter.
Men nu har antalet pass ändå ökat. Det beror på att gymmet nyss har investerat i en så kallad bur, ett mångfacetterat redskap som med sina stationer tränar hela kroppen.
Kostnaden för buren vill Amal Jasm inte gå in på, men att den kostar uppemot 150 000 kronor är ingen hemlighet eftersom liknande burar finns till försäljning, bland annat på internetsajten e-bay.
– Just nu investerar vi för mer än vad vi får in.
För tillfället har gymmet över 300 personer som har träningskort, och den siffran hoppas Amal Jasm kunna öka, bland annat genom att få fler kommunanställda till sitt gym.
Under många år har kommunen haft avtal med Actic där kommunanställda erbjudits att köpa subventionerade träningskort till Actics anläggning i Vingåker. Utöver detta har kommunen erbjudit sina anställda att träna i kommunens lokaler i Åbrogården. Det avtalet har kritiserats av Amal Jasm, eftersom det har hindrat Vingåkers träningscenter att bli ett alternativ för kommunanställda att träna på.
Kommunens avtal med Actic gick ut i höstas, och personalchef Mattias Gustafsson berättar att han haft i uppdrag att ta fram ett mer konkurrensneutralt koncept för friskvård för de kommunanställda, bland annat för att det numera finns två olika gymföretag på orten.
Men också för att ge kommunanställda möjlighet att själva välja vad de vill bedriva för subventionerad friskvård. Kommunen står för 1 000 kronor i friskvårdsbidrag.
Den lokal som kommunen har ett "eget" gym i kommer även fortsättningsvis att vara ett alternativ. Men om kommunen själv köper in träningsmaskiner, förlänger avtalet med Actic eller något annat gymföretag finns det ännu inget beslut om.