Den 6 september blir det skördefest på Köpmangatan i Vingåker. Vid runt 20 marknadsstånd kommer Vingåkerbon och andra besökare att kunna smaka, lukta och känna på mat och annat som har producerats i regionen.
– Det blir en matupplevelse i närproducerat tecken med det bästa som traktens odlare och producenter har att erbjuda. Betoningen ligger verkligen på kvalitet. Det kommer att finnas allt från välsmakande viltkebab till charkuterier, blommor och delikatesser från skog, mark och sjö, säger Per Särnqvist från föreningen Samverkarna Vingåker, som organiserar marknaden.
Marknaden öppnar klockan 10 och kommer att hålla öppet till 15.
– Vi vill lyfta upp närproducerad mat och lokala producenter, säger Per Särnqvist.
Han tycker att det behövs särskilt under coronatider när det finns få tillfällen för invånarna att komma ut och mötas.
– Då är det viktigt att man inte blir passiv. Vi vill visa att 'Vi går vidare i samhället fastän vi är utsatta', säger han.
Skördemarknaden är anpassad till den rådande coronasituationen, enligt organisatören. Borden kommer att placeras med avstånd till varandra och antalet besökare som får vistas på marknaden samtidigt kommer att regleras för att begränsa risken för smittspridning.
Årets skördemarknad blir den första av sitt slag, men om det går som Per Särnqvist önskar, blir det början till en ny tradition.