Det hÀnder mycket pÄ Köpmangatan den hÀr hösten. Nyligen skrev tidningen om att leksaks- och presentbutiken Tingeling öppnat och nÀst pÄ tur Àr den indiska restaurangen PS.
Bakom satsningen stÄr Katrineholmsparet Avtar Singh och Satvinder Kour.
â Vi fick nycklarna den 1 november och har renoverat allt, dĂ„ lokalen var i riktigt dĂ„ligt skick. Vi ska göra traditionell indisk mat, de speciella kryddor vi behöver fĂ„r vi frĂ„n en grossist i Stockholm som importerar dem frĂ„n Indien, förklarar Avtar Singh.
Hans egen favoritrÀtt Àr biryani, en smakrik risrÀtt med bland annat saffran, ingefÀra och den indiska kryddblandningen garam masala.
Avtar Singh har tidigare arbetat som klÀdförsÀljare pÄ Stortorget och taxichaufför i Katrineholm.
â NĂ€r jag körde taxi och kunder hörde att jag kom frĂ„n Indien var det mĂ„nga som undrade om jag inte kunde öppna en indisk restaurang. Det kĂ€nns som det Ă€r nĂ„got folk har saknat, sĂ€ger Avtar Singh.
Hans fru Satvinder Kour gör snart sitt sista arbetspass pÄ smörgÄskedjan Subway.
Hemma i storstaden Lucknow i norra Indien drev hon under tre Ärs tid restaurang och lÀngtar efter att ÄtervÀnda till grytorna.
â Det kĂ€nns mycket, mycket bra. Jag har lĂ€rt mig laga mat av min mamma och nĂ€r jag jobbade pĂ„ restaurang, sĂ€ger hon och ler.
Restaurangens namn Àr ocksÄ det en familjeangelÀgenhet.
â VĂ„r son heter Parmeet Sing sĂ„ det Ă€r hans initialer.
Nyfikenheten pÄ orten inför premiÀren tycks vara stor och paret berÀttar att det varje dag kommer förbi folk som knackar pÄ och undrar nÀr de öppnar.
Det senaste Äret har paret planerat för att öppna sin restaurang och att det blev just i VingÄker har sin förklaring.
â Vi hittade ingen lokal som passade och de vi tittade pĂ„ kostade 15 000 och 20 000 kronor i mĂ„naden. Det var billigare hĂ€r i VingĂ„ker, sĂ„ vi provar hĂ€r först. Om det gĂ„r bra kommer vi att öppna en restaurang i Katrineholm nĂ€sta Ă„r, berĂ€ttar Avtar Singh.
De vÄgar satsa trots det rÄdande pandemilÀget.
â Vi vĂ€ntar oss inte sĂ„ mĂ„nga gĂ€ster till en början, utan satsar pĂ„ take-away och hoppas att det ska gĂ„ bra. FrĂ„n början Ă€r det bara vi som jobbar, men om det gĂ„r bra kommer vi att anstĂ€lla en kock, sĂ€ger Avtar Singh.
De blivande krögarna har fÄtt klartecken frÄn miljö och hÀlsa och nu ÄterstÄr bara ett besök frÄn rÀddningstjÀnsten.
â Vi hoppas kunna öppna den hĂ€r, eller nĂ€sta vecka, sĂ€ger Avtar Singh.