Hur skulle du beskriva den senaste tidens turbulens vid skolan med anklagelser om sexuella trakasserier, och många sjukskrivna i personal och ledning?
– Personalen får självklart vara sjuk, men vi tycker att man borde kunna ta in vikarier och inte bara låta oss sitta i flera timmar utan att göra något. Och vi i nian som går sista terminen behöver alla lektioner vi kan få.
När det kommer till de sexuella trakasserier, som bland annat medfört att socialnämnden beslutat att två anställda inom Ung integration ska vara med i skolan under skoldagarna, konstaterar Wilma Natanaelsson att det har förekommit sexuella trakasserier.
– Det har jag både sett och hört, som att någon visslar efter en. Men det känns som alla nyanlända dras över en kam. Och det är inte okay. Det kan lika gärna vara en svensk kille.
– Sextrakasserier sker inte bara på vår skola, det sker på alla skolor och det är lika viktigt att ta upp det även där och inte bara kränka ner vår skola. Det är inte okay.
Vid det extramöte som elevrådet hade under onsdagsmorgonen tog man fram riktlinjer för hur elever ska agera om de känner sig trakasserade.
– Om det händer ska man säga stopp och nej och säga till en lärare direkt. Man ska ta tag i det men en gång. Det måste man göra.
Stämningen på skolan är absolut inte kaotisk, som en politiker har beskrivit läget, betonar Wilma Natanaelsson.
– Man gör det till en större grej än vad det är. Det är oroligt och stökigt, men inte kaotiskt.
I korridorerna syns det fler lärare och alla vuxna har en namnskylt, och det är ett sätt att få en lugnare skolmiljö för såväl elever som anställda.
– Det är på väg att bli en förbättring.
Wilma Natanaelsson kritiserar dem som alltid ska klanka ner på Slottsskolan.
– Många sänker ner skolan och säger att det är den sämsta skolan, men den är så mycket bättre än vad många tror. Det har blivit en grej att skolan ska vara så dålig, och man plockar inte fram det som är bra på skolan. Bra lärare som är här för oss och man trivs i skolan.
Tycker du att det finns anledning för föräldrar och målsmän att vara oroliga för sina ungdomar på skolan?
– Verkligen inte. Om det har hänt något så gör lärarna något om man ber om hjälp. Självklart gör de det. Det finns ingen anledning att vara orolig.