Hur ser rutinerna ut för underhåll?
– Vingåkers kommunfastigheters insats för planerat underhåll är att under hösten föreslå en underhållsplan för nästkommande år som sedan behöver godkännas i bolagsstyrelsen och av ägaren (kommunen red.anm), konstaterar Bengtsson.
Har de vanliga rutinerna följts vad gäller Slottsskolan?
Bengtsson framhåller att de rutiner som gäller för löpande under håll är att det först kommer in en felanmälan, varvid akuta problem åtgärdas omgående.
Det rör sig om uppskattningsvis 87,5 miljoner kronor för upprustning av skolans standard och säkerhet. Var tar ni dessa pengar ifrån?
– Det är ju inga pengar vi har så de blir att låna upp.
Hur ser du på den uppkomna situationen?
– Jag ser det inte som en uppkommen situation, vi har ju vetat att skolan är sliten och i behov av renovering. Vi sa redan när vi rustade det särskilda boendet att det är skolan som ska ses över sen. Och det vi gör vi nu genom att först se över förutsättningar på Slottsskolan. Det gäller både pedagogiska behov och ren upprustning och eventuell tillbyggnad.
– Att det dragit ut på tiden har ju sina orsaker som överflytande av fastigheter till bolaget, ny förvaltningschef och ett första förslag som vi stoppade.
Vems ansvar är det att skolan fått förfalla?
– Den är inte förfallen, och att underhållen är eftersatta beror ju på att bolaget väntat på direktiv från ägare om vad som ska göras med Slottskolan 7-9.