Böner för kommunchefen i Pride-brev

"Vi ber mycket för dig och kommunen i Korskyrkan", skriver en medlem i frikyrkoförsamlingen Korskyrkan till Vingåkers kommunchef Ralf Hedin.

Ralf Hedin ser bönerna för honom och kommunen som allmän välvilja.

Ralf Hedin ser bönerna för honom och kommunen som allmän välvilja.

Foto:

Vingåker2018-06-13 16:40

I ett brev, som skickats till Vingåkers kommun och kommunchefen Ralf Hedin, har medlemmen i Korskyrkan lagt med två artiklar från den kristna dagstidningen Dagen. Artiklarna handlar om Pride och det kristna institutet Claphams rapport, som granskat programmet till Stockholm Pride. Rapporten kallas "Det färgglada mörkret" och sägs beskriva Pridefestivalens negativa inverkan på folkhälsan. Bland annat ska rapporten beskriva Pride som "oerhört mörkt och destruktivt" och att det är svårt att hitta uppmaningar till långa trofasta relationer i Stockholm Prides program.

Medlemmen skriver till kommunchefen "vi ber mycket för dig och kommunen i Korskyrkan".

Är det så, ber ni i församlingen för kommunen och kommunchefen?

– Det gör väl i stort sett alla frikyrkor, man ber för folk i ledande ställning. Det finns ett ställe i Bibeln där det står att människor fått sin auktoritet från Gud. Vi ber framför allt att de ska få vishet och fatta bra beslut, säger Enrique Diaz, pastor i Korskyrkan i Vingåker.

Men några särskilda bönestunder för att Ralf Hedin och kommunen skulle vara förtappade, som står bakom Pride, förekommer inte i kyrkan, säger pastor Diaz.

– Om någon har sådana åsikter får de stå för det. Vi som församling predikar att alla människor är lika värda. Jag menar dock att man inte behöver vara med eller inte vara med i Pride för att ha lika värde.

Man är inte förtappad och behöver böner för att man är med i Pride då?

– Man kan inte säga att den som går i Pride är förtappad. Alla människor behöver Gud. Sedan kan det finnas enskilda som inte tycker om Pride och enskilda som ber privat. Men vi som församling tar inte den ställningen. När man ber för någon gör man det för att man vill personen väl, annars är det ingen bön, säger Enrique Diaz.

Kommunchefen Ralf Hedin har tittat på skrivelsen, men han tyckte sig inte se någon särskild fråga eller framställan till kommunen i den som krävde åtgärder, utan han såg den som information om vad som debatterats i en tidning. Han tycker inte att det på något sätt är besvärande om någon ber för honom.

– Såklart inte. Det är inte jobbigt. Det är deras sätt att visa stöd. Jag ser det som allmän välvilja, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!