De ska baka 1 300 bullar till bakverkets högtidsdag

Den senaste veckan har Amal Akeel och Kajsa Ekengren bÄde kavlat upp Àrmarna och ut degen. 1300 bullar ska levereras pÄ kanelbullens dag.

Amal Akeel arbetar pÄ Gr8 meals i VingÄker och har blivit fena pÄ bullbakning.

Amal Akeel arbetar pÄ Gr8 meals i VingÄker och har blivit fena pÄ bullbakning.

Foto: Emma Eriksson

VingÄker2021-10-02 20:03

En frestande doft av kanel vilar över lokalerna pÄ Storgatan dÀr Gr8t meals hÄller till. Det Àr 19-Äriga Kajsa Ekengrens företag och affÀrsidén Àr att sÀlja fÀrdiga matlÄdor.

Efter hand har hon lagt till kaffebröd pÄ menyn och inför kanelbullens dag har hon tagit sig an ett mastodontprojekt.

– Jag tycker det Ă€r kul att uppmĂ€rksamma sĂ„na dagar sĂ„ jag bestĂ€mde mig för att erbjuda fĂ€rska bullar. Nu har jag bestĂ€llningar pĂ„ 1300, berĂ€ttar Kajsa Ekengren.

I köket har degblandaren gÄtt varm och till sin hjÀlp har hon Amal Akeel, som blivit fena pÄ att snurra snitsiga bullsnurror. PÄ varje ledig bÀnk har plÄt efter plÄt radats upp.

– Det Ă€r stor skillnad pĂ„ de bullar man bakar sjĂ€lv och de man köper i affĂ€ren. NĂ€r vi började hade jag aldrig bakat bullar förut, avslöjar Amal Akeel.

NÀr Kuriren hÀlsar pÄ Àr 150 bullar utbakade. För att hinna med sÄ mycket som möjligt kallbakar duon och stÀller bullarna pÄ jÀsning.

– NĂ€r de har jĂ€st klart sĂ„ fryser vi dem för att grĂ€dda pĂ„ mĂ„ndag. Jag har fyra ugnar och det gĂ„r in tvĂ„ plĂ„tar i taget, berĂ€ttar Kajsa Ekengren. 

Sen blir det till att köra i skytteltrafik till de företag i VingÄker och Katrineholm, som har bestÀllt nygrÀddade bullar.

– Det blir lite spĂ€nnande, alla vill ju ha bullarna till samma tid pĂ„ morgonen och jag har bara en bil. 

Hur mÄnga ska du sjÀlv Àta pÄ kanelbullens dag?

– Jag Ă€r inte ett dugg sugen pĂ„ bullar lĂ€ngre, sĂ€ger Kajsa Ekengren och skrattar.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!