Med boken bryter Cameron tystnaden om vem som sade vad när omröstningen närmade sig för tre år sedan. Han säger i en tv-sänd intervju att nuvarande premiärminister Johnson aldrig helt trodde på brexit.

Han trodde att brexitomröstningen skulle gå i stöpet men ville inte ge upp chansen att vara på den romantiska, patriotiska, nationalistiska sidan av brexit, säger Cameron, som var den som utlyste folkomröstningen.
Minuterna innan han går ut för att förklara varför han kommer att stötta lämna-sidan skickade han mig ett meddelande där det stod "brexit kommer att krossas som en padda under en harv".

Lämnasidan vann omröstningen med 52 mot 48 procent och Johnson blev en frontfigur för brexit. Han blev sedan premiärminister efter Theresa May som tvingades avgå i somras.

Brexitanhängarna argumenterade för att landet behövde ta tillbaka kontrollen över sina gränser och förhandla fram sina egna handelsavtal. Motståndarna ansåg i stället att Storbritannien var mycket starkare som medlem av EU.

Cameron vägrade i intervjun än en gång be om ursäkt för att ha utlyst folkomröstningen, vilket hans kritiker har krävt i tre år.