– Först tänkte vi bara laga mat dagen innan avslutningen men vi har ju bland annat en så fin muurikka, så det fick bli hela veckan, berättar Tobias Höglund som är kökschef.
Den här tisdagen står grillade kycklingklubbor, barbecuerevben, varm potatissallad och grillade majskolvar på menyn.
Kön till serveringen ringlade lång på skolgården. Barnen fyllde papperstallrikarna med grillat och slog sig sedan ner på olika sittplatser på skolgården.
De yngre barnen på Häringe förskola var också inbjudna till det tillfälliga köket, liksom de boende på äldreboendet intill.
– Det är lite drop-in, vi lagar mat efter behov. Vi har inte en aning om hur många som kommer utan vi roddar på, säger Tobias Höglund.
Redan vid 09-tiden började han och hans kollegor att bära ut grillarna.
Den största skillnaden med att laga mat utomhus jämfört med att stå i ett skolkök är, enligt Tobias Höglund, att flera oförutsedda saker kan hända.
– Saker kan blåsa bort, det kan komma en regnskur, eller en fluga. Men så är folk också mycket mer entusiastiska när man står ute och vi får svara på väldigt mycket fler frågor än vi gör när vi gömmer oss i köket. Och det är ju tjusningen med det hela, att väcka intresset för mat.
I morgon onsdag står nudlar och wokad kyckling på menyn. Och utedisko på skolgården.
– Då kommer alla att vara ute på skolgården och studsa runt. Inklusive pedagoger och mig själv, om det vill sig illa, skrattar Tobias Höglund.