Hon gläds med bandets framgångar. Det är första gången på över 30 år som ett svenskt band toppar världens mest prestigefyllda topplista. Billboard 200 är den lista som varje vecka rankar de 200 mest sålda albumen i USA.
– Bandet har gått från klarhet till klarhet. Jag tycker ju att hela konceptet är fantastiskt. Det är intelligent och smart gjort. Det finns en tanke bakom det mesta. Det är kolossalt genomtänkt.
– Redan första gången jag träffade sångaren Tobias 2011 hade han storslagna föreställningar om hur det skulle se ut på scenen och det gör det i dag, säger Sissi Hagald.
På bordet i det nyrenoverade huset utanför Valla dukar hon fram nybryggt kaffe och hembakad äppelkaka. Flytten hit gick för ett år sedan, men det är ingen tillfällighet.
Sissi Hagald är uppvuxen i Katrineholm. Redan i unga år hade hon ett stort musikintresse och tillbringade mycket tid i föreningen Drag utan drog.
– Jag intervjuade artister och skrev reportage i föreningens tidning. Genom engagemanget lärde jag känna Docent Död och Wilmer X tidigt.
Efter ett år som utbytesstudent i USA och jobb på ett skivbolag i London satte hon sig i skolbänken för att plugga juristlinjen.
– Jag var rätt naiv och småkorkad. Jag visste inte ens vad en check var. Att börja på Stockholms universitet var som en smäll på käften. Jag fick bestämma mig för att inte ge mig. Studier handlar inte bara om talang och att vara smart utan framför allt om ens inställning.
Efter studierna var det jättesvårt för just arkitekter och jurister att få jobb. Men så var det en kompis som jobbade på skivbolaget MNW, vars vd behövde en jurist. På den vägen fick hon sitt första jobb som bolagsjurist i de eftertraktade musikbranschen.
– På den tiden, på mitten av 90-talet, hade vi väldigt mycket svensk musik på export. Vi licensierade ut artister och jag gjorde licensavtalet som då var på hiskeliga 85 sidor. Det kunde ta sex månader att förhandla ett sådant avtal. Jag skrev också producentavtal, videoavtal, fotoavtal, artistavtal, ja alla avtal som är knutna till att få ut upphovsrättsligt skyddat material.
Under sina 30 år som jurist i musikbranschen har hon också jobbat både på bolaget BMG, med artister som Kent, Christian Walz och Petter och på egen juristbyrå med klienter som In Flames, Zara Larsson, Norlie & KKV, Laleh, Samir & Viktor, Smash into pieces, Eric Saade och Loreen.
I samband med covid upptäckte hon att isoleringen gav mertid och att hon trivdes ganska bra i sitt eget sällskap. Så hon provade att lämna storstan och flyttade till sin brors gård i Vingåker. Där skrev hon också boken "En handbok för musikbranschen". Sissi säger att idén föddes en slö dag på den nystartade byrån och blev många år senare verklighet bland de sörmländska kohagarna och vetefälten.
– Tanken är att den ska ge artister, låtskrivare och producenter första hjälpen, men den vänder sig även till andra som är intresserade av musikbranschen, som exempelvis vill jobba på skivbolag eller bli manager.
Sissi Hagald har fortsatt att arbeta hemifrån även efter covid och det funkar jättebra. Förra våren hittade hon en sekelskiftesdröm i Väla utanför Valla, som hon nu har totalrenoverat.
– Huset var väldigt nergånget och det kryllade av människor på visningen. De flesta ryggade dock tillbaka. Ingen ville buda på det, men det gjorde jag, säger hon glatt.
Sissi Hagald trivs i Sörmland.
– Jag har mina rötter i Katrineholm så jag vet hur trevliga människorna är här. Men jag hänger inte mycket i stan.
Hon tycker att en stor del av stadens själ mejades ner redan på 70-talet.
– Jag har alltid förundrats över hur kommunen skövlar ner raggarbacken och annat gammalt fint för att lägga pengar på rondeller och rondellkonst, säger hon. Man kan tycka att man ska ta lärdom av det. Kontentan blir att det inte är en särskilt tilltalande stad. Men det man saknar i staden finns som tur är på landet. Sörmland är det absolut vackraste landskapet som finns. Och människorna här är underbara, snälla, trevliga och hjälpsamma.
I dag jobbar Sissi Hagald på Art:ery music group där hon kombinerar skivsläpp med juridiska tjänster.
– Vi binder inte upp artisterna utan är lite som ett halvvägshus för artister, där de kan andas ut och känna sig trygga innan de fortsätter med nya produktioner eller andra parter, säger hon och fortsätter:
– Jag har till exempel ett kristet band som jag tror att det kommer att gå jättebra för. De har skivkontrakt på gång i USA och behöver ha sin musik distribuerade på ett ställe som de lätt kan flytta den ifrån.
Under 30 år har musikbranschen förändrats mycket.
– Det är väldigt trångt på musikplattformarna i dag, så marknaden är väldigt mätt.
– Förr i tiden så var det skivbolagen som sållade musiken åt oss lyssnare och såg till att den mest talangfulla och bästa musiken kom fram. Det var säkert många talanger som aldrig fick en chans, det var långt svårare på den tiden att få ut sin musik. När hemmastudion sedan kom kunde nästan vem som helst producera musik och släppa upp det på plattformar som Spotify.
Sissi Hagdal menar att det här också är en av framtiden stora utmaningar.
– De nya artisterna som är duktiga kommer inte alltid igenom i dag, därför är det väldigt viktigt att man som artist inte bara satsar på inspelad musik, utan även på liveframträdanden.