Restaurangens lokal är sig ganska lik. Ejneling har dock lyckats skapa en intimare känsla genom att måla taket mörkt. Det känns nästan som att taket har sänkts, annars finns de härliga trämöblerna kvar och allt är dukat för kvällens gäster.

Hur kommer det sig att du vill satsa på en restaurang?

‒Jag har alltid drömt om det, att få servera god mat och ta hand om gäster. Den grekiska maten och miljön har jag fått från en av mina vänner som jag umgåtts med mycket. Hennes pappa bor i Grekland och är grek. Kompisen har hela tiden pratat om den grekiska kulturen och maten, det har verkligen påverkat mig. Jag har varit i Grekland och det är en kultur som passar mig bra.

Gabriella Ejneling är född på Kärnsjukhuset i Skövde och som ung flyttade familjen runt i Västergötland på grund av faderns arbete som naturvårdare.

Varför blev det Katrineholm?

‒Det var dags att bryta upp och jag ville komma närmare min familj, jag har bland annat en syster som jag umgås mycket med i Norrköping.

Vilken utbildning har du?

‒Jag är utbildad frisör.

Nu har du tagit över en restaurang?

‒Ja, men jag har arbetat inom restaurangbranschen i fyra år. Jag började på Maistro i Vingåker när jag flyttade hit, efter det har gamla konditori Ciro och Kings varit mina arbetsplatser. För att bli egenföretagare har jag gått en utbildning på Nyföretagarcentrum. Den utbildningen var jättebra.

Hur många är ni som arbetar i restaurangen?

‒Det är en kock i köket och vid behov tar jag in extra under helgerna, annars är vi bara två.

Hur har dina första månader varit?

‒I början var det lite trögt men nu verkar det som att kunderna hittar hit igen. Helgerna är det ofta fullt och det är roligt. Jag har gjort lite förändringar för att skapa en mysig stämning, mest lite målning och några tavlor.