Den 26 juli lämnande en kvinna in sin bil, en Volvo S40, på en verkstad i Strängnäs innan hon reste till Spanien på semester. Meningen var att en bekant skulle hämta ut bilen när verkstaden var klar med den. Det blev det dock ingenting med, då det inte fanns någon bil att hämta ut.

– Kvinnans bil stals i samband med en annan stöld på bilverkstaden, berättar Eva Tördal.

I bilen fanns registreringsbeviset med ägarens underskrift och allt tyder på att den som stal bilen sedan förfalskat underskriften och fått igenom ett ägarbyte. Ett sådant är registrerat den 8 augusti. Transaktionen uppdagades då den bestulna kvinnan kontaktades av sitt försäkringsbolag angående ägarbytet.

– Bilen har påträffats och tagits i beslag av polisen i Stockholm och vad jag kan se har den sålts i två led. Efter stölden är den först registrerad på en person och sedan på ytterligare en annan, säger Eva Tördal.

Polisen rubricerar fallet som stöld och urkundsförfalskning.

– I nuläget försöker vi ta reda på mer om vem mellanhanden är, säger Eva Tördal.

Om de personerna, som i det här fallet har skrivit på som nya ägare till bilen, agerat "målvakter" går bara att spekulera om.

Kommer den drabbade kvinnan att få tillbaka sin bil?

– Ja, det ser ljust ut. Hon har blivit utsatt för ett bedrägeri och det är hennes bil, svarar Eva Tördal.

På frågan om lämpligheten att ha det kompletta registreringsbeviset liggande i bilen, svarar Magnus Ahlin, skadechef på Länsförsäkringar i Sörmland så här:

– Självklart vill vi inte att folk ska ha den del av registreringsbeviset, som behövs för ägarbyte, i bilen. Det bör i stället förvaras separat och på en säker plats.

Kan det i ett sådant här fall påverka er bedömning vid ersättning om ägaren agerat försumligt?

– Nu är jag inte insatt i just det här fallet, men som du beskriver det så har bilen blivit stulen och det gäller försäkringen för.

Tidningen har utan framgång försökt få kontakt med den bestulna kvinnan.