Även tvättmaskiner har uppenbarligen sin favoritföda. Burklock. I alla fall enligt en sommarföljetong i en av landets största dagstidningar, där åtskilliga människor bekräftar att de upplever samma sak.

Men det finns fler saker som försvinner. Kanske har jag omedvetet varit drabbad länge av att brev uteblivit från postlådan. Nu är jag varse att det verkligen händer.

Det har fått konsekvenser. Halva semestern körde jag olagligt eftersom skatten inte betalats i tid. Påminnelsen däremot kom fram. Då var inte bara straffavgiften pålagd utan också förmaningen om att bilen absolut inte fick användas förrän pengarna registrerats på Transportstyrelsens konto.

Nu finns pengarna där, men bilen får ändå stå. Den här gången är det mitt nya bensinkort som inte kommit fram – trots att bolaget säger att det skickades för fem veckor sedan. Det har fortfarande inte dykt upp, samtidigt som det gamla kortet spärrats i väntan på att bolaget ska skicka ett ersättningskort för det som aldrig kom fram.

Så kanske att det ändå ligger någon sanning i påståendet att när försvarsmakten rekryterar söker de bland de anställda på Postnord av skälet att de aldrig lämnar sin post.