Currywraps med feta och avokado

För 4 stycken, 20 minuter

4 tortillabröd

1 äpple

1/2 rödlök, finskuren

1 vitlöksklyfta, riven

2 avokadofrukter

1 msk äppelcidervinäger

2 msk olivolja

1–2 tsk curry

2 msk mangochutney

1/2 lime

salt

150 g feta

rostad paprika

Gör så här:

1. Värm bröden inlindade i folie i ugnen enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Skala äpplet, kärna ur och skär i små tärningar. Dela och gröp ur avokadofrukterna, skär i klyftor. Lägg ned i en bunke tillsammans med rödlök och riven vitlök. Tillsätt äppelcidervinäger, olivolja, curry (här kan du anpassa mängden efter din egen smak), mangochutney, pressad lime och lite salt. Blanda försiktigt.

3. Tärna fetaosten. Lägg en sträng avokadoröra på mitten av tortillabröden. Strö över fetatärningar. Avsluta med lite rostad paprika.

4. Vik in två sidor av bröden och rulla sedan ihop från sidan närmast dig så tajt du kan. Linda gärna in i folie, servett, smörpapper eller liknande. Extra servetter kan komma väl till pass.

mat