Tv-publiken som väntade på att Christofer Andersson skulle dyka upp i rutan på måndagens audition i "Idol" fick vänta länge. I de sista skälvande minuterna av programmen från auditionturnén var det katrineholmarens tur.

Han fick framföra tre låtar, varav två kunde ses i tv-programmet: "Say it to me now" som han sjöng till eget ackompanjemang på gitarr, och på begäran Coldplay-låten "Fix You". Den sistnämnda fick jurymedlemmen Alexander Kronlund att brista i gråt.

"Magiskt", "mäktigt" och "självklart, självklart ja för mig" var några av omdömena från juryn. Anders Bagge sa att det var det topp fem vackraste han hade hört i "Idol".

Artikelbild

Idel lovord blev det från "Idol"-juryn.

Programmet spelades in i maj. Christofer Andersson minns att han var totalt fokuserad när han ställde sig framför "Idol"-juryn med Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Anders Bagge och Nikki Amini.

– Man är så taggad att känslan av nervositet inte kommer fram. Allt bara händer och man tänker inte så mycket, säger Christofer Andersson som gratulerades i kollektivet där han bor, av kompisar, familj och vänner som han såg programmet med.

– Det blev inte så mycket sömn i natt...

Christofer Andersson är glad och förvånad över hyllningarna och sa redan i programmet att han inte hade tänkt längre än till själva audition. Nu fortsätter hans "Idol"-resa i slutaudition-programmen. Om vi sedan kommer att få se honom i fredagsfinalerna återstår att se.

Artikelbild

En glad Christofer Andersson med guldbiljetten.

I Katrineholm är han välkänd för sin medverkan i vokalgruppen Jang Vojses. Han har också egna sångprojekt som läggs upp på Youtube och han sjöng i nio år i gospelkör i Katrineholm.

Han gick gymnasiet på musiker/sånglinjen på Rytmus i Stockholm med sången som huvudinstrument, och pendlade dagligen dit från Katrineholm. Sången har han haft med sig från tidig ålder och i fyran började han spela trummor.

– Och så är jag i princip självlärd på gitarr.

Även gitarrspelet fick beröm i "Idol" av Anders Bagge, som sa att han blev berörd:

– Du hade mig redan vid första ackorden när du spelade. Du har ett stort, självklart ja, sa Bagge innan guldbiljetten överlämnades.