Den uppmärksamme har kanske lagt märke till att det tidigare arrangemanget "Rabarberfestivalen" lyser med sin frånvaro. Svaret på vad det blivit av den kommer nu i helgen när Aptitrundan Vår går av stapeln.

Så här skriver arrangören Sörmlands Matkluster om namnbytet:

"Det är den tidigare Rabarberfestivalen, Sörmlands äldsta matfest som byter namn för att kunna öka bredden bland de deltagande producenterna."

Den som gillar rabarber kommer dock inte bli besviken. Enligt arrangören har flera av deltagarna primörer och rabarber i fokus.

Aptitrundan innebär att lokala matföretagare håller öppet under lördag och söndag för att visa upp sin verksamhet.

Bland programpunkterna syns bland annat Landbergs gård mellan Malmköping och Flen.

– Vi kommer bjuda på provsmakning av olika grillade, och på annat sätt tillagade, detaljer. Vi kommer grilla burgare till försäljning för den som vill äta lunch här ute på gården. Jag räknar med mycket gäster och vi är väl förbereda säger Calle Landberg i ett pressmeddelande.

Bland övriga deltagare och producenter syns allt ifrån crêpes till en femrätters avsmakningsmeny. Och enligt arrangören kommer den som besöker Grönborgs Handelsträdgårds 30-årsjubileum att få smaka på något efterlängtat.

– Vi har med många av våra produkter och stoltsera med årets första nyproducerade sörmländska jordgubbar säger Fredrik Larsson, Tomtekulla.

Totalt 25 producenter ställer upp i Aptitrundan Vår. Här kan du läsa mer: matkluster.se