Halkkaos i Sörmland – polisbil rammades

Flera trafikolyckor inträffade på tisdagsmorgonen runt om i Sörmland. Polis och räddningstjänst varnade för halka på flera håll i länet, där E4 var särskilt drabbat. Minst en person fördes till sjukhus.

Den första olyckan inträffade på E4 väster om Nyköping (bilden) där en polisbil var ett av olycksfordonen.

Den första olyckan inträffade på E4 väster om Nyköping (bilden) där en polisbil var ett av olycksfordonen.

Foto: Pontus Stenberg

Sörmland2019-10-29 08:57

Det första larmet om en trafikolycka kom strax efter klockan fem på morgonen. Då hade en personbil kört in i mitträcket på E4, strax norr om Stavsjö i norrgående riktning.

Först på plats var en polisbil som efter att den anlänt blev påkörd av annan bil. Kort därpå inträffade ytterligare en följdolycka på samma plats.

– Bilisterna har kört för fort och det råder halka på platsen, sade Stefan Karlsson vid Sörmlandskustens räddningstjänst i samband med räddningsarbetet.

Fram till klockan 06.23 var det totalstopp förbi olycksplatsen – då kunde trafiken börja släppas på i ett av de norrgående fälten. 

Polisen varnade samtidigt för att det kunde råda halka på fler vägar i länet under morgonen och förmiddagen.

– Vi uppmanar bilister att ta det lugnt, sade Monica Bergström, polisens presstalesperson i region öst.

Kring 8-tiden och inom loppet av trettio minuter inträffade ytterligare tre olyckor längs E4, samtliga singelolyckor. En personbil ska bland annat ha voltat, men alla inblandade ska ha klarat sig oskadda enligt polisen.

Runt samma tid kom även ett larm om en trafikolycka med flera bilar inblandade, utanför Sparreholm på riksväg 53. Åtminstone en bil ska ha hamnat på taket, enligt SOS Alarm, och en person fördes till sjukhus med oklara skador.

Det finns i nuläget ingen misstanke om brott i samband med någon av olyckorna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!