I sydöstra hörnet av Tennisparken håller en liten kafébyggnad på att ta form. Nu går kommunen ut och söker en entreprenör som vill hyra lokalen och driva verksamhet.

– Vi tar in intresseanmälningar och informerar. Företagaren får beskriva sin verksamhet och därefter så har vi en träff där de får presentera sin affärsidé. Eftersom det inte är någon restaurang med stor omsättning så måste vi inte göra en offentlig upphandling, säger Camilla Jansson, projektsamordnare på Vingåkers kommun.

Bygget pågår för fullt och Marcus Gustafsson, produktionschef på Skanska, visar runt. Byggnaden är 42 kvadratmeter och förutom kiosk finns utrymme för en offentlig toalett och ett rum för sophantering. Det finns ingen yta för kunder inomhus. Försäljningen sker via en lucka och sittplatserna är placerade utomhus i en pergola. Fasaden ska kläs med ljusgröna putsade skivor och ovanpå det röda ribbor av trä. En neonskylt med texten "Tennisparken" blir kronan på verket.

– Byggnaden är modern och har den senaste tekniken med automatiska glaspartier, larm, golvvärme och tidsstyrning av toalettens öppettider. Vi gör vårt yttersta för att det ska bli så bra som möjligt för vingåkersborna, säger Marcus Gustafsson, som själv bor på orten och för ovanlighetens skull får jobba på hemmaplan.

Den kommande hyresgästen får komma med förslag kring öppethållande och sortiment. Köket ska enligt Camilla Jansson utrustas i stil med ett vanligt hemmakök. Hyresnivån och kontraktstid ska diskuteras och om det blir öppet hela året eller säsongsvis är ännu inte bestämt.

– Med tanke på att det bara är en uteservering så är det kanske enklast att driva sommartid. Men visst kan man tänka sig till exempel take-away på vintern också, säger Camilla Jansson.