Den gamla skolbyggnaden från 1950-talet ska rivas och i dess ställe ska nya och fräscha lokaler ta plats. Medan arbetet med nya Slottsskolan pågår kommer elever och personal att flytta till tillfälligt uppställda paviljonger.

Och det är i de lokalerna som skolans drygt 300 elever kommer att få undervisning till dess att den nya skolan står färdig till hösten 2019.

Torleif Ander är rektor på skolan och är nöjd med hur bra de tillfälliga paviljongerna har visat sig vara.

Artikelbild

Lärare Marie Plånborg och rektor Torleif Ander är nöjda med hur breda korridorerna har visat sig vara.

‒Det här är en bra tillfällig lösning, vi blev positivt överraskade när vi kom hit, säger han.

Trots att den nya temporära skolan är hälften så stor som den gamla skolan, har lokalerna visat sig vara rymliga.

‒Det är en lugn miljö med bra ljus. Det blir spännande att se elevernas reaktioner på lokalerna, säger Torleif Ander som tycker att lokalerna både är moderna och luftiga.

Än så länge är det en del jobb kvar att göra innan lokalerna är klara för eleverna som kommer tillbaka från sommarlovet den 21 augusti. Personalen är redan på plats och arbetar för fullt med att få ordning i de nya lokalerna. Men trots extra mycket slit är både lärare och personal positiva till flytten.

Artikelbild

Mikael Pettersson, Fredrik Andersson, Torleif Ander, Hussam Abdulhak och Marie Plånborg diskuterar hur de bäst ska få ordning i skolans nya lokaler.

‒Det är inte optimalt, men vi lägger fokus på framtiden och den nya skolan. Det här är lite som att campa, det är mycket att fixa inför hösten men vi kommer att lösa de problem som uppstår, säger Torleif Ander.

Skolstarten innebär inte bara nya lokaler för eleverna utan även flera andra förändringar som Torleif Ander hoppas ska lyfta skolan.

Artikelbild

Britt-Marie "Bobbie" Gahlin är i full färd med att ställa i ordning på sin nya arbetsplats.

Bland annat införs studietid, det som tidigare har kallats för läxhjälp, inom ramen för schemat. Eleverna kommer från och med i höst att gå en halvtimme längre i skolan fyra dagar i veckan.

‒Alla ska få möjlighet att få hjälp med sina studier, det ska inte vara skillnad beroende på hur ens hemsituation ser ut, berättar Torleif Ander och säger att det är många saker som hänger ihop för att skolan ska lyfta elevernas studieresultat; hälsa, hemmiljö, mat och en trygg skolmiljö är några av faktorerna som skolan kommer att arbeta med under hösten.

Redan första veckan kommer skolan arbeta med samarbetsövningar för att skapa en trygg skolmiljö för eleverna. Även två korridorsvärdar har anställts för att miljön i de nya lokalerna ska bli så trygg som möjligt.