VAD?

Nu är det dags för årets upplaga av novelltävlingen SN-novellen. Årets tema är rysare så släpp loss din kreativitet och ge dig ut på en nervpirrande skrivfärd.

FÖR VEM?

Novelltävlingen är öppen för alla mellanstadie-, högstadie- och gymnasieelever som bor i Nyköping, Oxelösund, Trosa och Gnesta. Det spelar ingen roll om du går i skola på annan ort.

HUR?

Din novell får vara max 10000 tecken lång (eller max tre utskrivna A4). Vi tar inte emot handskrivna noveller.

NÄR?

Mejla texten till novellen@sn.se senast onsdagen den 10 oktober klockan 23.59. Om du hellre skickar novellen med vanlig post är adressen Kulturredaktionen, Södermanlands Nyheter, 61179 Nyköping. Tänk i så fall på att posta novellen i god tid så att vi har den senast 10 oktober. Glöm inte skicka med namn, ålder, adress, vilken årskurs du går i och ett telefonnummer där vi kan nå dig.

PRIS?

Tävlingen delas in i tre klasser, en för varje stadium. Första pris för gymnasiet och högstadiet är 1000 kronor, andra pris 500 kronor och tredje till femte pris biocheckar. Första pris för mellanstadiet är presentkort på böcker för 500 kronor, andra till femte pris presentkort på böcker för 250 kronor. Vinnarnovellerna kommer också att publiceras i SN och på sn.se. SN-novellen arrangeras i samarbete med Akademibokhandeln i Nyköping.

FRÅGOR?

Har du frågor? Mejla till lina.nydahl@sn.se eller ring 073-8683360 och prata med henne.