29:e upplagan av konsertserien Musik på sörmländska slott och herresäten rullar för full. Premiären var i juni och speldatumen för de sammanlagt 39 konserterna löper till 25 augusti.

– Många tänker säkert att det här är en konsertserie med klassisk musik, men det har det egentligen aldrig varit. I år är utbudet ännu bredare, berättade Ismo Railisson, musikproducent på arrangören Scenkonst Sörmland till Eskilstuna-Kuriren i samband med att årets konsertserie presenterades.

Sedan förra året ingår familjekonserter i serien, kortare konserter med lättsammare tilltal och interaktiva inslag. Slagverksensemblen Komodo är en av artisterna som står för dessa programpunkter.

Komodo kommer från Göteborg och består av slagverkarna Per Svenner, Peter Lönnqvist, Petri Heikura och Sebastian Ring. Scenkonst Sörmland presenterar gruppen som ett gäng som blandar innovativ trumkonst, humor och galenskap, vilket ska bli en burlesk, bombastisk och glädjefylld trumshow. Det utlovas humoristisk musikteater, genreöverskridande maximalistisk och minimalistisk kabaré och lite dans.

På torsdag spelar Komodo i Säfstaholms slottspark i Vingåker. Tidigare har Säfstaholms slott varit spelplats i serien, men under sommaren restaureras slottet varför parken blir scen och konserten är öppen och gratis för alla. Fredag 17 augusti spelar Komodo på Fristadstorget i Eskilstuna och på lördagen på Gripsholms slott i Mariefred.