Öl och humle lockar till Sköldinge

Intresset för småskalig ölproduktion fortsätter att växa, enligt Rune Mårtensson som står bakom öl- och humledagen i Sköldinge.

Sköldinge2016-08-31 13:59

– För 100 år sedan hade varenda gård sitt eget bryggeri, säger Mårtensson som arrangerar öl- och humledagen nu på lördag.

Han säger att intresset för en återgång till denna form av småskalig ölbryggning ökar och jämför med intresset för närproducerad mat.

– Det är en utveckling som jag välkomnar.

Den som intresserar sig för hembryggning och för hur öltillverkning går till har chansen att lära sig mer på öl- och humledagen, som kommer att bjuda på flera föreläsningar och där det ges tillfälle att se hur bryggprocessen går till. Dagen kommer också att bjuda på andra arrangemang, bland annat kommer en smed att smida kapsylöppnare och Flens dragspelsklubb att spela. Den som blir hungrig kan äta tunnbröd bakat med drav, som är en restprodukt vid ölbryggning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om