I den alternativa Mellon finns endast tre placeringar, resterande deltagare hamnar alla på fjärdeplats.

När publiken sagt sitt stod det klart att det var bandet Silo som kammande hem vinsten med sin låt "Joy".

Men det var på håret.

– Endast två ynka poäng skiljde mellan Silo och Nite Job som hamnade på en andraplats, berättar tävlingens konferencier Björn Kvarnmalm.

Silo är en mycket glad vinnare.

– Det känns hemskt kul och det är dessutom alltid väldigt roligt att vara på Skottvång! Vi har varit med en gång tidigare (2013) och då kom vi trea. Stämningen på Skottvång är fantastisk och för oss som band öppnar det naturligtvis en hel del dörrar att vinna deras alternativa Melodifestival. Inte minst ringer sörmländsk media, ha, ha, säger bandets ena sångare Elin Cederborg.

Silo består just nu av sex medlemmar, men antalet varierar.

– Vi är en lös sammansatt grupp från Åkers styckebruk och Stockholm. Vi lirar ihop när det passar, när vi väl gör det är det hemskt kul att skapa och göra nytt material tillsammans, säger Elin Cederborg som beskriver vinnarlåten så här:

– Det är en nyskriven låt som handlar om att bli gammal och dö. Paradoxal poesi i en låt som är enkel i sin struktur.

Än så länge är de "exklusivt analoga".

– Vi finns inte att lyssna på någon annanstans än på den scen vi spelar på, närmaste är restaurangen Långa raden på Värmdö i höst. Men vi har en del planer på att faktiskt spela in en skiva, materialet är i stort sett klart, säger Cederborg som tipsar nyfikna om att hålla tillgodo med bandets gitarrist så länge.

– Han heter Slowman och har gett ut flera egna plattor, säger hon.