När vintern kommer brukar paret Britt-Marie och Åke Larsson styra kosan söderut genom Europa med siktet inställt på Medelhavet. Med sig i husbilen har de sin treåriga bordercollie Sally.

‒Vi har åkt fyra vintrar sen jag blev pensionär, tidigare åkte vi på semestern. Vi vill ha värmen och träffa mysiga människor, säger Britt-Marie Larsson.

Paret har ett favoritställe som heter Guardamar, nära Torrevieja i Spanien. För ett år sedan åkte de till Fortuna, några mil inåt landet till ett spa där man kan bada utomhus i 36-gradigt vatten. Det var här Sally mötte Sigge.

‒Jag och Sally var ute och gick och plötsligt var det en liten hund som följde varenda steg. Han följde med oss till husbilen men min man var orolig för att någon saknade hunden och tyckte jag skulle gå tillbaka med honom.

Sigge, som hittehunden senare döptes till, hörde hemma på en ställplats för husbilar och paret Larsson fick bra kontakt med några som bodde där och flyttade husbilen dit. Efter en vecka började de undersöka om det fanns någon ägare till Sigge och en spanjor berättade att en tysk kvinna hade lämnat ställplatsen och lämnat kvar sin hund två år tidigare. Historien bekräftades av flera i området.

‒Spanjoren som matat Sigge sa, att om du tar hand om honom så kommer du alltid finnas i mitt hjärta.

Paret tog Sigge till veterinären och det visade sig att han redan var kastrerad och chippad men att han inte var registrerad i Spanien. Veterinären tyckte det vore fantastiskt om paret tog hand om hunden så han vaccinerades och fick ett pass.

‒Vi fick lirka med godsaker för han vågade inte gå in i husbilen. När han väl kom in så tog han den bästa platsen i vår dubbelsäng.

Sally har aldrig varit avundsjuk på sin nya vän, som funnit sig väl tillrätta i Sverige.

‒Det blev en kärlekshistoria mellan Sally och Sigge, säger Britt-Marie Larsson.