Showgäng i Högsjö blickar tillbaka

Sång, musik, sketcher och humor blandas i föreställningen "Dä var då dä". Den tar publiken tillbaka till året 1992 och till stort och smått som hände då - eller som kanske inte hände alls.

Leif Rudin, Agneta Welander, Bengt Andersson, Dick Andersson, Sune Andersson och Micke Andersson bjuder på show i Högsjö.

Leif Rudin, Agneta Welander, Bengt Andersson, Dick Andersson, Sune Andersson och Micke Andersson bjuder på show i Högsjö.

Foto: Anna Mi Skoog

Högsjö2019-10-11 14:00

1992 var året då Selma Lagerlöf fick pryda den första 20-kronorssedeln, då Trosa och Gnesta kommuner bröt sig loss från Nyköping, och då Kazakstan och Malaysia knöt diplomatiska förbindelser. I föreställningen "Dä var då dä" blandas stort och smått, nära och långt bort, med humor, musik och sång. 

– Vi bara högg ett årtal. Vi trodde att det skulle vara lätt att ta vilket år som helst och göra en föreställning omkring, men det var faktiskt svårare än vi trodde, säger Sune Andersson, som håller i regin och också står för musiken, tillsammans med Dick Andersson. 

Idéerna till föreställningen har gruppen spånat fram tillsammans, men det är Micke Andersson som skrivit det mesta av manuset. 

Alla som medverkar i föreställningen har ett förflutet i Högsjö Kultur och teatergrupp, och de flesta är med fortfarande. Men den här föreställningen är det den relativt nystartade föreningen Ditt Nöje produktion som ligger bakom. 

– Vi ville göra föreställningar där man serverar mat samtidigt. Därför bildade vi föreningen, förklarar Sune Andersson. 

Spelplatsen är Ditt Skafferi i Högsjö. Teatermenyn är förstås också anpassad till 1992 och innehåller några av den tidens nymodigheter, som tacomarinerad kycklingfilé och kladdkaka. 

"Dä var då dä" är föreningens andra uppsättning. Lördagen den 26 oktober blir det premiär och föreställningen spelas sedan två gånger i oktober, två gånger i november och två gånger i januari nästa år. 

Agneta Welander bjuder på komiska inslag och sjunger en låt av Eva Dahlgren i föreställningen.
Agneta Welander bjuder på komiska inslag och sjunger en låt av Eva Dahlgren i föreställningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!