Att gilla att fylla år verkar närmast vara tabu i det här landet. Folk verkar tycka det är allmänt pinsamt och ursäktar sig nästan. "Äsch, det är väl ingenting" eller "Ja, ännu ett år till som runnit ifrån mig." Personligen är jag tvärtom. Jag tycker det är fantastiskt. Inte just för att man blir äldre utan snarare att man fick leva ett år till. 365 dagar av liv! Det om något är ju faktiskt något att vara tacksam över och fira. Generellt firar vi ju för lite i det här landet (min åsikt.).

Min födelsedag innehåller en del ritualer. Bland annat har jag de senaste fem åren tagit ledigt om jag inte varit det. Att vara ledig innebär ju sovmorgon och lång frukost. Det är två saker som står högt upp på min livsnjutarlista. Sen äter jag alltid efterätt till frukosten, och det är alltid samma sak. En dammsugare, även känd som punschrulle. . Jag köper dessutom alltid en födelsedagspresent till mig själv - för det är jag värd.

Sen fortsätter det med födelsedagsgalopp på någon av hästarna innan det avslutas med fika eller middag med vänner och familj. Jag har sedan traditionen började med ledig födelsedag alltid en bra födelsedag som jag absolut inte tänker ursäkta. Tvärtom - jag ser alltid fram emot den.

Har du inte tagit ledigt på din födelsedag, gör det. Du kommer inte ångra dig.