Melodifestivalens andra deltävling avgjordes i Göteborg i helgen, en vecka som brukar innehålla mycket skaldjur. Det har nämligen varit en stor tradition i många år att Göteborgs Stad bjudit artisterna på skaldjursbuffé. I år hade man dock förändrat konceptet och satsade istället på en välkomstfest på stan där ortsinvånarna skulle få chansen att möta artisterna.

I torsdags kväll samlades artisterna i Nordstan i centrala Göteborg för att möta Göteborgarna. Populäraste artisterna var utan tvekan Samir och Viktor som hade många fans på plats som ville möta duon. På tal om Samir och Viktor så är det verkligen ett inslag som livar upp i Melodifestivalen. De kan hitta på vad som helst när som helst, att göra en intervju med killarna är inte lätt för jag lovar att allt kan hända och det är närmast omöjligt att försöka styra intervjun. Det är dock en härlig atmosfär runt killarna och de sprider mycket glädje, vi behöver en Samir och Viktor som rör om lite i den här tävlingen och skapar rubriker.

Samir och Viktor var en av veckans stora förhandsfavoriter med sitt bidrag ”Shuffla”, kanske deras bästa Melodifestivalbidrag hittills. Veckan har mestadels kantas av klädproblem för Samir och Viktor. Killarna har ändrat kläder ett flertal gånger och efter första repetitionen tyckte Viktor att det var katastrof med kläderna och gjorde allt för att hitta en lösning. Till slut kändes det väl ändå som de hittade ganska rätt när dem valde att kasta mjukiskläderna och satsa på en lite tuffare stil.

Tidigare har Samir och Viktor varit vana att få ta omvägen via andra chansen för att nå finalen. Den här gången var dem favoriter att gå direkt till final och de infriade också favoritskapet när dem i lördagskväll seglade sig direkt till final.

Till final gick också LIAMOO som trots ett trist scennummer lyckades ta sig vidare med sin låt som blandar rapp och sång. Jag tror att LIAMOO räddades av sin utstrålning och att killen sjunger bra samt att konkurrensen den här veckans var aningen skral.

Till andra chansen gick Mimi Werner med sin countrypop och Polska Margaret. Tyvärr bar det inte hela vägen för Jonas Gardell med sin klassiska schlagerballad, den gick samma öde till mötes som Kikki Danielsson gjorde förra veckan.

Nu åker Melodifestivalen vidare längre söderut, nästa vecka är vi nämligen i Malmö och Malmö Arena. Där har vi ett mycket intressant startfält på förhand med comebackande Mendez som senast tävlade i Melodifestivalen 2003. Nu är han tillbaka igen i tävlingen, en annan comeback nästa vecka står Jessica Andersson för, Jessica som deltar i Melodifestivalen för sjunde gången.

En annan veteran som dyker upp är Kalle Moreaus & Orsa Spelmän. Dessa ställs mot en rad debutanter som Martin Almgren, Barbi Escobar, Moncho och Dotter. Det blir en spännande blandning av veteraner och debutanter, det lär bli en rafflande kamp i Malmö!