En efterfest när alla spänningar efter Melodifestivalens final har släppt kan vara lite stökig, högljudd och alldeles, alldeles underbar.

Anna Bergendahl har ett humör som att hon nästan vunnit hela tävlingen och står och dansar till låten ”Freedoom”.

– Nu ska jag äta gott med teamet. Det är massa människor här som jag måste tacka också, halvskriker hon för att överrösta musiken och stimmet inne på Berns i centrala Stockholm.

Artikelbild

Hur är en bra efterfest efter en Melodifestivaltävling?

– Jag ska bugga med pappa och journalisten Tobbe Ek. Sedan ska jag nog sjunga min låt och ta ett glas bubbel – men bara ett. Jag ska till studion i morgon.

Vad tycker du om vinnaren?

– John Lundvik är helt fantastisk. Han är rätt vinnare och det kommer att gå skitbra i Eurovision.

Artikelbild

Pappa Henrik Bergendahl är lite förbryllad över den internationella juryns röster, men nöjd över att ”Ashes to ashes” går så bra ute i världen utanför mellobubblan.

– Vi firar ändå att Anna gick till final och att det var så kul i Nyköping. Det var ett sådant stöd från publiken där. Nu kommer det nya sånger och ett nytt album. Det kommer hända mycket ändå, säger han.

Artikelbild

Vid bordet bredvid sitter Jon Henrik Fjällgren som kom på fjärde plats med ”Norrsken”.

– Det var härligt att John Lundvik vann. Jag önskar honom all lycka och framgång. Nu är det skönt att det är över så jag kan slå mig till ro och träffa nära och kära, säger han.