Under fredagen presenterade Socialdemokraterna sin nya inriktning för migrationspolitiken. Dagens restriktiva asylregler ska ligga fast tills EU kan anta gemensamma regler är linjen. Dessutom skärps politiken i flera avseenden.

För Sara Karlsson innebar partiets nya hårdare politik en gräns. På Facebook meddelar hon att hon lämnar sitt uppdrag som riksdagsledamot för Socialdemokraterna.

– Kommer ni ihåg för några år sedan när vi förfasade oss över utvecklingen i Danmark? Och hur vi sa att det där ska vi inte låta hända i Sverige? Well. Det hände, skriver hon.

Sara Karlsson liknar den nya poltiken vid ett stort kliv mot något hon ser som en avgrund:

– Fortsatt urholkning av asylrätten. Avskaffad rätt till skola för barn - barn! - som inte har rådighet över sin situation. Och så idén om centrala ankomst- och avresecenter. Det är en mycket obehaglig utveckling och det har gått så fort, skriver hon.

Hon avslutar med att konstatera att "nu är det valår och förväntningarna är att man bara ska hålla käften, bita ihop och knacka dörr. Det kan jag inte. Därför gör jag nu både mig och partiet en tjänst och lämnar mitt uppdrag som riksdagsledamot", skriver Sara Karlsson.

Tidningen har sökt Sara Karlsson som i ett SMS meddelar att hon inte vill ge några ytterligare kommentarer för tillfället.

I oktober meddelade Sara Karlsson att hon inte kandiderar till riksdagen för nästa mandatperiod. Orsaken var att hon nyligen flyttat till Stockholm. Till Eskilstuna-Kuriren sade hon då att beslutet inte skulle ses som någon form av protest eller missnöje.

– Det handlar om livspusslet. Jag var inställd på att inte kandidera mer redan när jag flyttade till Stockholm förra våren men det tog ett tag innan jag bestämde mig, sade hon då och försäkrade samtidigt att hennes engagemang inte på något sätt skulle upphöra.