Alla deltagare i pågående revy-SM i Halmstad som inte själva tävlar fungerar som jury när semifinalerna avgörs. Efter torsdagens semifinaler stod det klart att tillräckligt många av dem gillade Katrineholmsrevyns nummer och valde att rösta dem vidare till final i de två klasser där de har bidrag.

– Vi har fått mycket respons och har fått ta emot mycket kommentarer av folk som sagt "bra", "snyggt" och "härligt" om våra framföranden, berättar en stolt Cissie Brunosson.

Numret "Killar" är därmed klart för final i klassen för sång- och musiknummer. Texten till "Killar" är skriven av Niklas Linder (tidigare Johansson).

– Numret har en text som vi vill sprida och numret boostar oss. Det är energifyllt och säger mycket, säger Cissie Brunosson och förklarar att numret ger en schablonbild av män, som slåss, äter kött och dricker öl.

– Allt som Niklas skriver sätter fingret på något man kanske vill vara med och förändra lite, säger Cissie Brunosson.

Katrineholmsrevyns nummer "Black teachers" (även det med text av Niklas Linder) är i final i klassen för lokala nummer. Det handlar om den situation av hot, våld och misshandel som sågs på Järvenskolorna under hösten 2017 och är ett nummer som driver med läraryrkets krav på flexibilitet. Ett väldigt lokalt nummer, kommenterar Cissie Brunosson, men menar att det samtidigt speglar något som är lätt att förstå för de flesta.

Under lördagen avgörs vilka revynummer som står som slutliga vinnare i sina klasser. Vinnarna prisas under en bankett där även Bosse Parnevik-stipendiet delas ut.

2019 är det sedan dags för revy-SM i Östersund. Då hoppas Cissie Brunosson att den debatt om integration som Katrineholmsrevyn stod värd för under fredagen ska ha gett resultat i Revysverige.

– Jag hoppas att revyfolket åker hem nu, tittar sig omkring och ställer sig frågan "hur homogena är vi"? Nästa år hoppas jag att fler nysvenskar finns med på revy-SM. Jag tror att vi sått ett frö.

Under debatten, som drog ett 70-tal deltagare, fick Katrineholmsrevyns Zaki Hussein nästan alla att kliva upp på scenen och lära sig nya danssteg.