Det är polisens avdelning för grova brott som har fått ärendet för utredning på sitt bord. Händelsen som rubriceras som rånförsök, och som kunde ha slutat mycket illa om inte personalen hade agerat så rådigt, ägde rum vid Ica Fröslunda strax före klockan 21.30 förra fredagen, den 27 oktober.

‒På filmen ser man hur en person smyger omkring bakom en container på baksidan av fastigheten. Man ser också att det finns folk vid busshållplatsen. De skulle kunna ha sett gärningsmannen när han går ut på gångbanan, säger Lars Franzell.

Han hoppas att några av dem som väntade vid busshållplatsen, eller någon annan, kan höra av sig till polisen. Alla uppgifter kan vara intressanta i polisens utredning. Också sådant som man kanske inte förstår själv.

‒Jag är imponerad av personalens agerande, säger Lars Franzell.

Martin Erlandsson, Ica-handlare och ägare håller med Lars Franzell. Han är lika imponerad han.

‒Det här är oerhört obehagligt. Men framförallt är jag väldigt glad över att ingen kom till fysisk skada. Och jag är väldigt stolt och imponerad över hur mina medarbetare agerade. Och att de var så duktiga med att prata med polisen med en gång. Man vet aldrig hur man reagerar, säger han.

Polisen kunde trots att man sökte av området med flera patruller och hundar, inte hitta den misstänkte rånaren.

Men nu hoppas man på att filmen ska kunna vara en hjälp i utredningsarbetet. Vem är den maskerade och beväpnade rånaren? Alla de människor som står strax intill och väntar på bussen borde kunna ha intressant information att dela med sig av. De kan ha gjort viktiga iakttagelser både före, under och efter det pågående rånförsöket.

‒Filmen säger allt, säger Lars Franzell som hoppas att allmänheten nu ska hjälpa till.

Kassörskorna har lämnat vissa signalment på den misstänkte rånaren.

Gärningsmannen beskrivs som ganska kort och liten, tanig, smal, upplevdes som yngre.

Ansiktet var helt täckt. Enligt en av kassörskorna hade han på sig en svart rånarluva så att bara ögonen syntes. Mörka byxor, möjligen en mörkblå, kort Peak Performance-jacka, modell dunjacka.

En av kassörskorna har också sagt att mannen höll något i händerna som hon uppfattar som ett skjutvapen. Hur det ser ut syns tydligt på övervakningsfilmen.

Vart ska man ringa om man vill berätta något för polisen?

‒Det bästa är att höra av sig till telefonnummer 114 14, säger Lars Franzell.