‒Man känner med de drabbade och deras anhöriga. Det blir så många runt omkring som känner dessa personer så det är många som berörs på en sådan här liten ort. Det blir en tung dag för alla, säger Peter Göransson, gruppchef för den lokala utredningsavdelningen i Katrineholm som utreder olyckan.

Det var vid halv femtiden på måndagseftermiddagen en lastbil och en personbil frontalkrockade på en raksträcka på riksväg 55 mellan Malmköping och Strängnäs i Flens kommun. Tre män i personbilen ska ha omkommit omedelbart i samband med olyckan och en fjärde man i bilen fördes svårt skadad med ambulanshelikopter till Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm där han opererades under måndagskvällen. Samtliga i personbilen var enligt polisen hemmahörande i Katrineholm.

Under tisdagsförmiddagen meddelade Karolinska att läget för mannen som flögs dit dagen före är stabilt men att han är allvarligt skadad.

Lastbilschauffören chockades i samband med händelsen och fördes även han till sjukhus för vård. Enligt polisen ska han emellertid inte ha skadats fysiskt.

Det är ännu oklart vad som orsakat olyckan och hur den gått till. Båda fordonen har tagits i beslag för att genomgå en teknisk undersökning och både polisen och Trafikverket ska utreda olyckan.

‒Vi har ingen klar bild av vad som hänt. Vi håller fortfarande på att samla in uppgifter, säger Peter Göransson vid polisen.

Enligt polisen finns det några enstaka vittnen som har hörts.

‒Vi har några få vittnen men det är inte så att alla har sett själva olyckan, säger Peter Göransson.

Det har bland annat cirkulerat uppgifter om att personbilen försökt väja för något på vägen och därmed kommit över i fel körfält. Det är dock ingenting som polisen kan bekräfta.

‒Vi samlar som sagt fortfarande in uppgifter och kan i nuläget inte säga något om orsaken, säger Peter Göransson.

Lastbilschauffören har enligt polisen ännu inte kunnat höras.

‒Utredningen får ta den tid den tar. Den tekniska undersökningen kan göras relativt snart, men att prata med inblandade kan ta längre tid.