Man livshotande skadad efter mordförsök

På torsdagseftermiddagen larmades polis till Vingåker efter att en man blivit misshandlad. Han vårdas nu för livshotande skador.

Tekniker jobbar på platsen.

Tekniker jobbar på platsen.

Foto: Pontus Stenberg

Vingåkers kommun2019-11-14 17:41

Det var klockan 15.31 som polisen larmades till Vingåker efter att en man i 20-årsåldern blivit misshandlad utomhus. Mannen ska ha fått en sårskada och fördes med ambulans till Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Senare under kvällen framkom det att han vårdas för livshotande skador. 

– Det visade sig att skadorna var värre än vad man först trodde. Ibland tar det sådana här vändingar. Det finns ännu ingen misstänkt eller frihetsberövad i ärendet. Men vi får hoppas att det går att få fram något, Vingåker är ju inte alltför stort, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i region Öst. 

Polisen meddelar att de har inlett en förundersökning gällande försök till mord och att två områden spärrats av i väntan på polisens tekniker. Det ska också ha genomförts flera förhör. Det är ännu oklart vad som har föranlett mordförsöket. 

Strax efter midnatt berättar polisen att man lämnat platsen och därmed avslutat den tekniska undersökningen.

Har ni någon misstänkt eller frihetsberövad?

– Nej, inte vad jag vet, säger Joel Gerdin, vakthavande befäl i polisregion öst, strax efter midnatt mot fredagen.

Polisen vill ha in tips på 114 14 om någon vet vad som har hänt eller om man kan ha gjort iakttagelser från de centrala delarna av Vingåker runt 15-tiden.

Polisen har spärrat av i Vingåker efter att en man misshandlats på torsdagseftermiddagen.
Polisen har spärrat av i Vingåker efter att en man misshandlats på torsdagseftermiddagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!