Det rycker närmare första maj och vajande banér. I fjol var Göran Persson talare under Vagnhärads förstamajfirande, men i år återvänder han till sin gamla hembygd. Då handlade det om inrikespolitik och han talade om att pensionssystemet måste byggas färdigt och att ett rättvisare kommunalt skattesystem måste införas. Vad årets tal kommer att beröra är ännu höljt i dunkel, men klart är att det under förmiddagen blir samling vid Humlegården och en avmarsch mot Folkets hus ackompanjerad av musikanter.

‒Det blev publikrekord i Vagnhärad förra året, så vi får se hur det går i Vingåker. Jag vet att han är efterlängtad. De senaste åren har han då och då dykt upp som talare i Sörmland och det är kul att han väljer Vingåker när det är valår, säger ombudsmannen Roger Ljunggren (S).

Den som har tänkt fira arbetarrörelsens internationella högtidsdag i Flen kommer att få höra tal av gymnasie- och kunskapsminister Anna Ekström (S) och i Katrineholm är det kommunalrådet Göran Dahlström som håller årets tal.