På onsdag är det dags för barn- och utbildningsnämndens sista sammanträde för året. Då presenteras även en medarbetarenkät gjord bland grundskolelärarna där det bland annat framkommer att flera av pedagogerna önskar bättre stöd i att använda digitala verktyg i utbildningen. Totalt svarade lite drygt 100 lärare på enkätens olika frågor. På frågan "jag får det stöd jag behöver för att använda digitala verktyg i min undervisning" svarade 41,9 procent av f-6-lärarna att det stämmer "ganska dåligt" eller "inte alls". Samtidigt anser flertalet, 82,4 procent, att användandet av digitala verktyg bidrar till att förbättra undervisningen.
Av de anställda inom högstadiet anser 86,2 procent att de inte får tillräckligt med stöd för användandet av digitala verktyg. Inom högstadiet är det dock inte lika många som anser att de digitala verktygen främjar utbildningen. Här svarar enbart 62,1 procent av de svarande lärarna att det stämmer "helt och hållet" eller "ganska bra".
Medarbetarenkäten gjordes med Statens kommuner och landstings "HME-frågor", vilket står för "hållbart medarbetarengagemang" och mäter genom nio påståenden förutsättningarna för ett sådant. Enkäten genomfördes som en del i kommunens systematiska arbetsmiljöarbete och målet att vara en attraktiv arbetsgivare.
Utöver frågorna om digitala verktyg ställdes bland annat frågor om de anställda skulle rekommendera kommunen som arbetsgivare och ifall de trivdes på arbetet.