Hur fick du ihop summan?
‒Jag öppnade skolan för allmänheten i söndags och serverade brunch. Vi hade ett mål på 200 gäster som fick betala en minimisumma på 50 kronor, men det kom mellan 700 och 800 gäster. Det gick jättebra och inget tog slut.
Hur fick du idén?
‒Jag fick en snilleblixt när jag skar fänkål till fisken på tisdagsmorgonen samma vecka. Jag visste inte om det skulle fungera att öppna skolan på helgen, men rektorn tyckte det lät fantastiskt.
Vad serverades?
‒Jag tänkte mig en liten buffé, men det började växa och växa. Jag tiggde varor från våra leverantörer och skrev menyn utifrån vad som kom in. Det blev en klassisk brunch för barnfamiljer med köttbullar, kallskuret, äggröra, potatissallad, pastasallad, pannkakor och fruktsallad.
Vad har du fått för reaktioner?
‒Jag har fått väldigt positiv respons från alla som var här, från lokala aktörer i Vallentuna, via Facebook och från Rädda barnen som ringde personligen och tackade för initiativet.
Gav det mersmak?
‒Absolut, men nästa år ska jag ha bättre framhållning. Få hit varor, få in personal och öppna skolan. Tio elever från nionde klass var med och hjälpte till, kökspersonalen ställde upp och kompisar och min familj var med.
Rekommenderar du Katrineholms skolkockar att följa ditt exempel?
‒Absolut!