Hur känns det?
– Det är roligt!
Vilka är dina bästa kostråd?
– Att äta god och vällagad mat. Man får inte bli för strikt eller fanatisk med sin diet.
Vilken är din favoritmaträtt?
– Fjällröding.
Varför tycker du att kost är så intressant?
– Jag tycker att det är intressant att veta hur kroppen mår och fungerar. Jag har alltid tyckt om att laga mat och baka bullar. Men det var först när jag började läsa om kost som jag blev nyfiken på riktigt.
Vad är det bästa med ditt jobb?
– Att det är så varierande. Ena dagen får jag veta hur det går till när en restaurang får alkoholtillstånd. Nästa dag får jag arbeta med rutiner för att våra äldre inte ska bli undernärda.
Och det sämsta?
– Att jag inte hinner med allt jag vill göra.
Vad gör du på fritiden?
– Är i skogen i Kolmården utanför Norrköping och orienterar. Förr var det på tävlingsnivå, nu gör jag det bara för att det är kul.
Vad ser du mest fram emot?
– Att få stänga igen vår sommarstuga i Sankt Annas Skärgård för säsongen. Det ska jag göra i helgen. Då ska jag också plocka och äta svamp. Och så ser jag fram emot nomineringen i tävlingen "Årets Kostprofil" som arrangeras av branschtidningen "Restaurangvärlden" om en vecka.