Måltidens Dag på Igelkotten

I tolv år har den firats runt om i landet – Måltidens Dag. Syftet med hela arrangemanget är att lyfta fram måltiden som en lustfylld upplevelse för såväl öga som gom och att måltiden som sådan ska vara centrum för en positiv gemenskap. I går hakade Katrineholm på måltidens segertåg i landet och på Igelkotten bjöds det på det där lilla extra i matväg.

Övrigt2009-10-16 05:00

Måltidens dag, som alltid infinner sig på en torsdag i oktober, initierades för tolv år sedan i Sverige och huvudman är något som kallas Måltidsakademien.

Rickard Nilsson är kökschef på Igelkottens restaurang sedan två år tillbaka. Men det här var första gången som han hakade på Måltidens Dag.

– Tyckte det verkade kul att göra något extra för de gamla som bor här på Igelkotten. Det är de värda, så därför har vi faktiskt bjudit alla pensionärer som bor här på maten i dag: förrätt (laxmousse i krustad), varmrätt (viltkryddad färsbiff med potatisgratäng) och efterrätt (tropisk mousse i chokladskal).

Läs mer om evenemanget i papperstidningen!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om