Kulturskolan sjuder av liv och aktivitet

Kulturskolan tar nya tag mot ett mål som ligger att dubbla antalet elever under en treårsperiod. Och redan denna termin har man redan drygt 30 fler elever och en fortsatt satsning på offentliga verksamheter.

Kulturskolans pedagoger och chef kan glädja sig åt att antalet elever och projekt ökar. Från vänster: Danspedagog Lena Westling, sångpedagog Karin Sköld, Kulturskolans chef Fred Sjöberg och dramapedagog Tiina Rokka.

Kulturskolans pedagoger och chef kan glädja sig åt att antalet elever och projekt ökar. Från vänster: Danspedagog Lena Westling, sångpedagog Karin Sköld, Kulturskolans chef Fred Sjöberg och dramapedagog Tiina Rokka.

Foto:

Övrigt2017-02-02 12:00

Det är ett glatt gäng som möter upp i Kulturskolechef Fred Sjöbergs kontor i slottet. Sjöberg slår fast att de offentliga evenemang som skolan haft i höst och att elevavgiftens sänkts betydligt har burit frukt.

Från höstterminens 135 elever till 165 elever, och det bara efter några veckor efter skolstarten.

‒På en treårsperiod siktar vi på att skolan ska ha 300 elever, vilket är en rimlig siffra för en kommun av Vingåkers storlek.

Mycket nytt är på gång. Redan på lördag 4 februari kommer en satsning tillsammans med Studiefrämjandet att dra i gång på biblioteket. Det är Kulturskolans dramapedagog Tiina Rokka som tillsammans med Abeer Zreik bjuder in till Sagoteater som är en familjeföreställning för barn från 3 år och uppåt.

Tigerns väg heter första sagan som uppförs, och det smått unika är att det sker på två språk. Svenska och arabiska.

‒Det är en dubbelspråkig föreställning, konstaterar Tiina Rokka.

Det är sagor från olika världsdelar och den första är en Indonesisk saga. Första sagan nu på lördag, och sedan en ny lördagsföreställning en gång i månaden till och med maj.

Ett annat stort evenemang är ett musikalprojekt som kulturskoleelever har varit med och skapat. Karin Sköld är sångpedagog och Lena Westling som är danspedagog är mycket entusiastiska när de berättar om elevernas engagemang och arbete med att skapa en helt egen musikal.

Ett projekt som påbörjades i höstas. Och namnet på musikalen är "Utanför".

Lördagens 4 mars kommer musikalen att visas i Marmorbyns skolas gymnastiksal. Och kanske kommer den att visas vid fler tillfällen i andra skolor. Det får visa sig, slår de två pedagogerna fast.

‒Det har varit en skapande process där resan i sig har varit målet, betonar Sköld.

Kulturskolan är inne i ett expanderande skede, och att visa upp sig i offentliga sammanhang ger ringar på vattnet och ökat intresse för att delta i skolans aktiviteter. Och det är Kulturskolans övergripande mål för tillfället.

Kulturskolan

Kulturskolan erbjuder instrumentalspel, sång, dans och drama. Elever kan också delta i skapande verksamhet inom bild och form. Det finns även kör och ensemblespel som elever kan delta i.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om